DSpace Repository

Türkiye’de Yaygın Olarak Kullanılmakta Olan Elli Baharat Türünün Antibakteriyel, Antifungal ve Antioksidan Aktivitelerinin Araştırılması

Show simple item record

dc.contributor.author Demirkol, Gürkan
dc.date.accessioned 2022-08-12T08:16:06Z
dc.date.available 2022-08-12T08:16:06Z
dc.date.issued 2010
dc.date.submitted 2010
dc.identifier.uri http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1154
dc.description.abstract Çalışmada; elli adet baharat türünden hazırlanmış olan etanol ve aseton ekstraktlarının antimikrobiyal etkileri, in-vitro olarak disk difüzyon ve agar dilüsyon metoduna göre; Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Aspergillus niger ve Candida albicans’a karşı, antioksidan etkileri ise; toplam fenolik madde ve FRAP metodlarına göre etanol ekstraktlarında test edildi. Sonuç olarak; değerler göz önüne alındığında çalışmada kullanılan baharatların birçoğunun yüksek antimikrobiyal ve antioksidan etkiye sahip oldukları tespit edildi., en_US
dc.description.abstract In the study; antibacterial and antifungal effects of fifty spices of ethanol and acetone extracts were tested against Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Aspergillus niger and Candida albicans, using the disc diffusion and agar dilution method, antioxidant effects were tested on total phenolic substance and FRAP methods to ethanol extracts. As a consequence; according to the results, that was stated of many spices showed high antimicrobial and antioxidant activities. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher Fen Bilimleri Enstitüsü en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Antimicrobial, antibacterial, antifungal, antioxidant, spice,Antimikrobiyal, antibakteriyel, antifungal, antioksidan, baharat. en_US
dc.title Türkiye’de Yaygın Olarak Kullanılmakta Olan Elli Baharat Türünün Antibakteriyel, Antifungal ve Antioksidan Aktivitelerinin Araştırılması en_US
dc.title.alternative RESEARCH OF ANTIBACTERIAL, ANTIFUNGAL AND ANTIOXIDANT EFFECTS OF 50 SPICE SPECIES CONSUMED COMMONLY IN TURKEY en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Ordu Üniversitesi en_US
dc.contributor.department Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account