dc.contributor.author |
Vardal, Emre |
|
dc.date.accessioned |
2022-08-12T07:59:00Z |
|
dc.date.available |
2022-08-12T07:59:00Z |
|
dc.date.issued |
2009 |
|
dc.date.submitted |
2009 |
|
dc.identifier.uri |
http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1128 |
|
dc.description.abstract |
Ümitvar trabzonhurması genotiplerinin selekte edilmesi amacıyla 2007-2009
yılları arasında Rize ilinin Pazar ve Ardeşen ilçelerinde yürütülen bu çalışmada, 85
trabzonhurması genotipinden meyve örneği alınarak üstün meyve kalitesine sahip 6
trabzonhurması genotipi seçilmiştir.
Seçilen bu genotiplerde ortalama meyve ağırlığı 211.88-271.86 g, ortalama
meyve eni 75.38-84.46 mm, ortalama meyve boyu 65.21-71.83 mm, ortalama meyve
yüksekliği 67.51-79.14 mm, ortalama meyve sapı kalınlığı 2.97-3.90 mm, ortalama
meyve sapı uzunluğu 9.90-14.14 mm, suda çözünebilir kuru madde oranı % 15.35-
21.75, pH 6.02-6.35, titre edilebilir asitlik % 0.079-0.151 arasında tespit edilmiştir. |
en_US |
dc.description.abstract |
This study carried out to selected promissing persimmon genotypes in Pazar and
Ardeşen (Rize) district, during 2007-2009. In this study, fruit samples were taken from
85 persimmon genotypes and 6 persimmon genotypes were selected to be promosing
types.
In selecting genotypes, average fruit weights were between 211.88-271.86 g,
average fruit widthes between 75.38-84.46 mm, average fruit lengthes between 65.21-
71.83 mm, average fruit heights between 67.51-79.14 mm, thicknesses of stalk between
2.97-3.90 mm, lengths of stalk between 9.90-14.14 mm, water-soluble solid contents
between % 15.35-21.75, pH between 6.02-6.35, titrable acidity between % 0.079-0.151. |
en_US |
dc.language.iso |
tur |
en_US |
dc.publisher |
Fen Bilimleri Enstitüsü |
en_US |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
en_US |
dc.subject |
Persimmon, Genotype, Pazar, Ardeşen, Selection,Trabzonhurması, Genotip, Pazar, Ardeşen, Seleksiyon |
en_US |
dc.title |
Rize İli Pazar ve Ardeşen İlçelerinde Yetişen Trabzonhurmalarının (Diospyros kaki L.) Seleksiyon Yolu İle Islahı |
en_US |
dc.title.alternative |
BREEDING BY SELECTION OF PERSIMMONS (Diospyros kaki L.) OF PAZAR AND ARDEŞEN PLAIN (RİZE) |
en_US |
dc.type |
masterThesis |
en_US |
dc.contributor.department |
Ordu Üniversitesi |
en_US |
dc.contributor.department |
Fen Bilimleri Enstitüsü |
en_US |