Please use this identifier to cite or link to this item:
http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1236
Title: | Ona Koyu’nda (Perşembe-Ordu) Deniz Balıkları-Midye (Mytilus Galloprovincialis Lamark, 1819) Kültürünün Entegrasyonu Ve Etkileri |
Authors: | Şirin, Caner Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Keywords: | Midye, Mytilus galloprovincialis, Entegrasyon, Büyüme, Sal Sistemi,Mussel, Mytilus galloprovincialis, Integration, Growth, Raft culture |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Abstract: | Bu çalışma Ordu ili Perşembe-Vona Koyu’nda bulunan ve yıllık üretim kapasitesi
toplam 100 ton olan levrek - gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliği yapan bir çiftlikte
gerçekleştirilmiştir.
Midye (Mytilus galloprovincialis Lamarck,1819) spat toplama ve büyütme
aşamalarını kapsayan bu araştırmada, spat toplama dönemi için 8 adet, 10 m uzunluğunda
ve 20 mm çapında polipropilen (PP) halatlar, büyütme dönemi için 10 adet, 5 m uzunluğa
sahip ve 22 mm çapında polipropilen (PP) halatlar kullanılarak midye-deniz balıkları
entegrasyonu sağlanmıştır.
Araştırma süresince üç farklı derinlikteki midyelerde aylık boy, canlı ağırlığı, et
verimi ve biyokimyasal kompozisyonları değişimleri ile fiziko-kimyasal su parametreleri
incelenmiştir.
Araştırma sonunda midyelerdeki ortalama boy 52,47 ± 0,42 mm, canlı ağırlığı
13,05 ± 0,42 g, et verimi %40,70 ± 0,08 olarak hesaplanmıştır. Derinlikler arasında önemli
bir fark bulunmamıştır (p>0,05), This research was conducted on fish farm which has total annual production capacity of 100 tons of sea bass - rainbow trout in Ordu, Perşembe-Vona Bay. This study includes mussel (Mytilus galloprovincialis Lamarck,1819) spat collection and growht stages.8 pieces of polypropylene (PP) ropes ropes which has 10 m long and 20 mm diameter used in spat collection and 10 pieces of polypropylene (PP) ropes ropes which has 5 m long and 22 mm diameter used in growht stage by integrated on fish cages. During the study period, live weight, meat yield and biochemical composition of three different-depth mussel and physico-chemical water parameters were investigated. At the end of the study, average length of mussels measured 52.47 ± 0.42 mm, live weight 13.05 ± 0.42 g and meat yield 40.70% ± 0.08 was determinated. There was no significant difference between depths (p> 0.05). |
URI: | http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1236 |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
103-329439 CANER ŞİRİN.pdf | 329439 | 1.9 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.