Please use this identifier to cite or link to this item:
http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1236
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Şirin, Caner | - |
dc.date.accessioned | 2022-08-12T11:00:02Z | - |
dc.date.available | 2022-08-12T11:00:02Z | - |
dc.date.issued | 2012 | - |
dc.date.submitted | 2012 | - |
dc.identifier.uri | http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1236 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışma Ordu ili Perşembe-Vona Koyu’nda bulunan ve yıllık üretim kapasitesi toplam 100 ton olan levrek - gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliği yapan bir çiftlikte gerçekleştirilmiştir. Midye (Mytilus galloprovincialis Lamarck,1819) spat toplama ve büyütme aşamalarını kapsayan bu araştırmada, spat toplama dönemi için 8 adet, 10 m uzunluğunda ve 20 mm çapında polipropilen (PP) halatlar, büyütme dönemi için 10 adet, 5 m uzunluğa sahip ve 22 mm çapında polipropilen (PP) halatlar kullanılarak midye-deniz balıkları entegrasyonu sağlanmıştır. Araştırma süresince üç farklı derinlikteki midyelerde aylık boy, canlı ağırlığı, et verimi ve biyokimyasal kompozisyonları değişimleri ile fiziko-kimyasal su parametreleri incelenmiştir. Araştırma sonunda midyelerdeki ortalama boy 52,47 ± 0,42 mm, canlı ağırlığı 13,05 ± 0,42 g, et verimi %40,70 ± 0,08 olarak hesaplanmıştır. Derinlikler arasında önemli bir fark bulunmamıştır (p>0,05), | en_US |
dc.description.abstract | This research was conducted on fish farm which has total annual production capacity of 100 tons of sea bass - rainbow trout in Ordu, Perşembe-Vona Bay. This study includes mussel (Mytilus galloprovincialis Lamarck,1819) spat collection and growht stages.8 pieces of polypropylene (PP) ropes ropes which has 10 m long and 20 mm diameter used in spat collection and 10 pieces of polypropylene (PP) ropes ropes which has 5 m long and 22 mm diameter used in growht stage by integrated on fish cages. During the study period, live weight, meat yield and biochemical composition of three different-depth mussel and physico-chemical water parameters were investigated. At the end of the study, average length of mussels measured 52.47 ± 0.42 mm, live weight 13.05 ± 0.42 g and meat yield 40.70% ± 0.08 was determinated. There was no significant difference between depths (p> 0.05). | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Midye, Mytilus galloprovincialis, Entegrasyon, Büyüme, Sal Sistemi,Mussel, Mytilus galloprovincialis, Integration, Growth, Raft culture | en_US |
dc.title | Ona Koyu’nda (Perşembe-Ordu) Deniz Balıkları-Midye (Mytilus Galloprovincialis Lamark, 1819) Kültürünün Entegrasyonu Ve Etkileri | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Ordu Üniversitesi | en_US |
dc.contributor.department | Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
103-329439 CANER ŞİRİN.pdf | 329439 | 1.9 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.