DSpace Repository

Şebinkarahisar’da (Giresun) Yetiştirilen Yerel Alişar Armut Çeşidinde Morfolojik ve Pomolojik İncelemeler

Show simple item record

dc.contributor.author Üç, Lokman
dc.date.accessioned 2022-08-12T06:21:31Z
dc.date.available 2022-08-12T06:21:31Z
dc.date.issued 2016
dc.date.submitted 2016
dc.identifier.uri http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/989
dc.description.abstract Bu çalışma 2014 ve 2015 yıllarında Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesinde yetiştirilen Alişar armut klonlarının meyve ve ağaç özelliklerinin incelenmesi amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada ilçede yetiştirilen yerel armut çeşitlerinin fenolojik, morfolojik ve pomolojik özellikleri belirlenmiştir. Çalışma kapsamında 27 klon tespit edilmiş ve incelenmiştir. Çalışma sonucuna göre; meyve ağırlığı 42.99 g (A-16) ile 143.96 g (A-17) arasında, meyve eni 39.80 mm (A-2) ile 63.16 mm (A-1), meyve boyu 48.96 mm (A-16) ile 75.24 mm (A- 17), meyve suyu pH’sı 4.05 (A-11) ile 5.90 (A-4), titre edilebilir asit miktarı % 0.53 (A-27) ile % 1.58 (A-26) ve suda çözülür kuru madde miktarı % 7.90 (A-7) ile % 21.90 (A-20) arasında tespit edilmiştir., en_US
dc.description.abstract This study has been done between the years 2014-2015 the Alişar pear clon and its characteristics of bath fruit and plant growing in Giresun Şebinkarahisar. İn this study; the phenologicall, morphological and pomological features of this kind of pear variety that grows in Şebinkarahisar were specified. During the work was examined twenty eight clon. According to the study, weight of fruit is between 48.96 mm (A-16) and 63.16 (A-1), the height of fruit is between 48.96 mm (A-16) and 75.24 (A-17), pH is between 4.05 (A-11) and 5.90 (A-4), the amount of titratable acid is between % 0.53 (A-27) and %1.58 (A-26) and soluble solid content is between % 7.90 (A-7) and %21.90 (A-20). en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Alişar, Armut, Fenoloji, Morfoloji, Pomoloji.,Alişar, Morphology, Pear, Phenology, Pomology en_US
dc.title Şebinkarahisar’da (Giresun) Yetiştirilen Yerel Alişar Armut Çeşidinde Morfolojik ve Pomolojik İncelemeler en_US
dc.title.alternative MORPHOLOGICAL AND POMOLOGICAL INVESTIGATIONS IN LOCAL ALİŞAR PEAR CULTIVAR GROWING IN ŞEBİNKARAHİSAR (GİRESUN) en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Ordu Üniversitesi en_US
dc.contributor.department Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account