Bu araştırma, bıldırcın rasyonlarına ilave edilen bir deniz yosununun (Ulva spp.) büyüme performansı, karkas özellikleri ve bakteriyal florası üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu çalışmada toplam 81 adet Japon bıldırcını (Coturnix coturnix japonica) kullanılmıştır. Her grupta 27 civciv bulunan bir kontrol ve iki deneme grubu, oluşturulmuştur. Her grup kendi arasında 9 civciv içeren üçerli alt gruba ayrılmıştır. Deneme 42 gün sürdürülmüştür. Kontrol grubu (A), temel rasyonla beslenmiştir. Deneme grupları rasyonlarına sırasıyla %4 ve %6 düzeylerinde Ulva spp. ilave edilmiştir. Araştırma sonunda, canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı ve karkas verimi (P>0.05) açısından istatistiksel olarak önemli bir farklılık görülmemiştir. Ayrıca Japon bıldırcın bağırsak jejunumdan, bakteri florası VITEK® 2 ve kültürel yöntem ile izolat ve tanımlanması yapılmıştır. Basiller, kok ve basilleri çubuk şekilli olmak üzere toplamda on beş farklı bakteri türleri Japon bıldırcın bağırsak jejunum kısmından izole edilmiştir. Bacillus coccus ve Bacillus çubuk şekilli bakteriler, Acinetobacter baumannii complex, Aeromonas hydrophila/caviae, Enterobacter cloacae ssp. cloacae, Enterococcus casseliflavus, Enterococcus faecium, Enterococcus gallinarum, Granulicatella adiacens, Rhizobium radiobacter, Serratia odorifera, Serratia plymuthica, Staphylococcus equorum, Staphylococcus gallinarum, Staphylococcus lentus, Staphylococcus sciuri ve Staphylococcus xylosus olmak üzere izole edilen bakterilerin genelde kanatlı hayvanlarda mevcut olan bakteriler olduğu tespit edilmiştir. Sonuç olarak, japon bıldırcınların (Ulva spp.) büyüme performansı ve karkas özellikleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla beslenmesinde kullanılan farklı oranlarda deniz yosununun kontrol gruplarıyla birbirine benzer olduğu saptanmıştır. Ancak, doğal deniz yosunu katkılı olan yemlerin, bunula birlikte, büyüme performansı ve karkas özellikleri üzerine performans parametrelerini iyileştirme eğiliminde olduğu belirlenmiştir. Bunun yanında deniz yosunları katkılı rasyonların bıldırcınların bakteri florasını Enterococcus spp. cinsi yönünden desteklemiştir.
,This research was conducted to determine effects of a seaweed species (Ulva spp.) supplementation quail diets on growth performance, carcass traits and bacterial flora. A total of 81 Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) were used in the study. They were divided into one control and two experimental groups each containing 27 Japanese quail chicks. Each group was divided into three subgroups of 9 chicks. The study lasted 42 days. The control group (A), was fed basic rations without supplement. The diets of experimental groups were supplemented 4% and 6% levels Ulva spp. respectively. At the end of the study, there were no statistically significant differences in terms of live weight gain, feed consumption, feed efficiency or carcass yield (P>0.05). In the present study, we evaluated isolate and identification by VİTEK® 2 and cultural method microbacterial flora of the intestine jejunum of Japanese quail. Identified a total of fifteen bacteria were isolated from the intestine jejunum of Japanese quail different species of bacteria belonging Bacilli, Cocci and Bacilli rod shaped bacteria., Acinetobacter baumannii complex, Aeromonas hydrophila/caviae, Enterobacter cloacae ssp. cloacae, Enterococcus casseliflavus, Enterococcus faecium, Enterococcus gallinarum, Granulicatella adiacens, Rhizobium radiobacter, Serratia odorifera, Serratia plymuthica, Staphylococcus equorum, Staphylococcus gallinarum, Staphylococcus lentus, Staphylococcus sciuri ve Staphylococcus xylosus were isolated and identified from Japanese quail. The isolated bacteria are usually bacteria present in poultry. As a result, no Japanese quail (Ulva spp.) are used to feed in different ratios to determine the impact on growth performance and carcass characteristics were found to be similar with the control group of seaweed. However, the story of feed of natural marine algae however, growth performance and carcass characteristics were determined to be in the tendency to improve upon the performance parameters. Besides, in terms of supported spp seaweed species of quail doped department of the Enterococcus bacterial flora.