dc.contributor.author |
Altın,Funda |
|
dc.contributor.author |
Altın,Funda |
|
dc.date.accessioned |
2022-08-17T11:27:55Z |
|
dc.date.available |
2022-08-17T11:27:55Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier.citation |
ALTIN, FUNDA. (2010) Bir Çömlekçi Ürünü Olarak Ocaklar ve Ekolojik Dengeye Etkileri. Yayınlanmamış Tez (Yüksek Lisans), Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü. |
en_US |
dc.identifier.uri |
http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/2867 |
|
dc.description.abstract |
Cooking culture is a simultaneous action in the history of humanity. The absolute need of nutrition to stay alive lets the food culture witness such active developments, which resemble to those one encounters on the field of science. One produces and consumes a wide range of tools and materials to meet such a humanistic need. |
en_US |
dc.description.abstract |
Yemek pişirme kültürü, insanlığın tarihi ile eş zamanlıdır. Hayatta kalmak için beslenmeye mutlak bir ihtiyaç duyulması, yemek kültürünün adeta bilim alanındaki gibi aktif gelişmelere tanık olmasına sebep olmaktadır. Amaç temel insan ihtiyacının karşılanması olmakla beraber, yemek pişirmek için çok çeşitli araç ve malzemeler kullanılmaktadır. |
en_US |
dc.language.iso |
tur |
en_US |
dc.publisher |
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü |
en_US |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
en_US |
dc.subject |
Ceramic stoves , Food Culture , Ecology |
en_US |
dc.subject |
Seramik Ocak , Yemek Kültürü , Ekoloji |
en_US |
dc.title |
Bir Çömlekçi Ürünü Olarak Ocaklar ve Ekolojik Dengeye Etkileri |
en_US |
dc.title.alternative |
A Potter’s Product: Cook Stoves and Their Impact on Ecological Balance |
en_US |
dc.type |
masterThesis |
en_US |
dc.contributor.department |
Ordu Üniversitesi |
en_US |
dc.contributor.authorID |
TR183655 |
en_US |