DSpace Repository

Rize İli Pazar ve Ardeşen İlçelerinde Yetişen Trabzonhurmalarının (Diospyros kaki L.) Seleksiyon Yolu İle Islahı

Show simple item record

dc.contributor.author Vardal, Emre
dc.date.accessioned 2022-08-12T07:59:00Z
dc.date.available 2022-08-12T07:59:00Z
dc.date.issued 2009
dc.date.submitted 2009
dc.identifier.uri http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1128
dc.description.abstract Ümitvar trabzonhurması genotiplerinin selekte edilmesi amacıyla 2007-2009 yılları arasında Rize ilinin Pazar ve Ardeşen ilçelerinde yürütülen bu çalışmada, 85 trabzonhurması genotipinden meyve örneği alınarak üstün meyve kalitesine sahip 6 trabzonhurması genotipi seçilmiştir. Seçilen bu genotiplerde ortalama meyve ağırlığı 211.88-271.86 g, ortalama meyve eni 75.38-84.46 mm, ortalama meyve boyu 65.21-71.83 mm, ortalama meyve yüksekliği 67.51-79.14 mm, ortalama meyve sapı kalınlığı 2.97-3.90 mm, ortalama meyve sapı uzunluğu 9.90-14.14 mm, suda çözünebilir kuru madde oranı % 15.35- 21.75, pH 6.02-6.35, titre edilebilir asitlik % 0.079-0.151 arasında tespit edilmiştir. en_US
dc.description.abstract This study carried out to selected promissing persimmon genotypes in Pazar and Ardeşen (Rize) district, during 2007-2009. In this study, fruit samples were taken from 85 persimmon genotypes and 6 persimmon genotypes were selected to be promosing types. In selecting genotypes, average fruit weights were between 211.88-271.86 g, average fruit widthes between 75.38-84.46 mm, average fruit lengthes between 65.21- 71.83 mm, average fruit heights between 67.51-79.14 mm, thicknesses of stalk between 2.97-3.90 mm, lengths of stalk between 9.90-14.14 mm, water-soluble solid contents between % 15.35-21.75, pH between 6.02-6.35, titrable acidity between % 0.079-0.151. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher Fen Bilimleri Enstitüsü en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Persimmon, Genotype, Pazar, Ardeşen, Selection,Trabzonhurması, Genotip, Pazar, Ardeşen, Seleksiyon en_US
dc.title Rize İli Pazar ve Ardeşen İlçelerinde Yetişen Trabzonhurmalarının (Diospyros kaki L.) Seleksiyon Yolu İle Islahı en_US
dc.title.alternative BREEDING BY SELECTION OF PERSIMMONS (Diospyros kaki L.) OF PAZAR AND ARDEŞEN PLAIN (RİZE) en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Ordu Üniversitesi en_US
dc.contributor.department Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account