DSpace Repository

Ordu İlinde Deniz Kafeslerinde Balık Yetiştiriciliği için Uygun Alanların Belirlenmesi

Show simple item record

dc.contributor.author Özsoy, Erdem
dc.date.accessioned 2022-08-12T06:58:13Z
dc.date.available 2022-08-12T06:58:13Z
dc.date.issued 2017
dc.date.submitted 2017
dc.identifier.uri http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1045
dc.description.abstract Bu araştırmada, Ordu İlinde deniz kafeslerinde balık yetiştiriciliği için uygun alanların belirlenmesinde; derinlik, su sıcaklığı, deniz suyu basıncı, akıntı, tatlı su kaynaklarına olan mesafe, diğer kurumların izni, demirleme alanları, su kalite parametreleri, diğer tesisler arası mesafe, sahil topografyası, liman alanı, her türün yaşayabildiği su parametreleri, ulaşım, hizmetler, yerel altyapı, tehlikeler, korunak, karadan uzaklık, yerin tipi, yer alanı, dalga yüksekliği, hakim rüzgârlar, incelenerek il genelinde 5 adet kafes balıkçılığı için yer tespit edilmiş olup, 1 adet de alternatif tür olarak midye alanı tespit edilmiştir. Bu alanlar tespit edilirken tekne yardımıyla alanlar taranarak su altı ve su üstü radar görüntülerinden de faydalanılmış olup, dalgıç yardımıyla da yer zemini hakkında bilgi sağlanmıştır. en_US
dc.description.abstract ,In this study, the depth, water temperature, pressure, current, distance from fresh water source, permissions from other institutions, anchorage areas, water quality parameters, distance between facilities, coastal topography, port region, transportation, services, local infrastructure, threats, sheltered area, offshore distance, location area and type, wave height and dominant winds were investigated in order to determine suitable areas for fish breeding in sea cages in Ordu Province. Five suitable areas for sea cage fish production and one mussels production area as an alternative species have been identified in Ordu province. When determining the appropriate areas for sea cage fish culture, all studied areas were scanned with the aid of the echo-sounder on the boat and information about surface and underwater conditions were gathered. In addition, information was collected about the sea floor with the help of the diver. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher Fen Bilimleri Enstitüsü en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject : Ağ kafes, Su Ürünleri, Yer seçim kriterleri, Yer tespiti.,Aquaculture, Net cage, Site selection, Site selection criterias. en_US
dc.title Ordu İlinde Deniz Kafeslerinde Balık Yetiştiriciliği için Uygun Alanların Belirlenmesi en_US
dc.title.alternative Identıfyıng the most suıtable areas for sea cage fısh farmıng In ordu provınce en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Ordu Üniversitesi en_US
dc.contributor.department Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account