Please use this identifier to cite or link to this item: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/834
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorYILMAZ, PEMBEGÜL-
dc.date.accessioned2022-08-11T12:57:13Z-
dc.date.available2022-08-11T12:57:13Z-
dc.date.issued2015-
dc.date.submitted2015-
dc.identifier.urihttp://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/834-
dc.description.abstractBu çalışma 2013-2014 yılları arasında Trabzon ili Tonya İlçesi ve mahallelerinde doğal olarak yetiştirilen muşmula (Mespilus germanica L.) popülasyonu içerisinde çeşit olmaya aday tipleri belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Ümitvar tiplerin seçiminde meyve ağırlığı, meyve eti oranı, suda çözünür kuru madde miktarı ve toplam kuru madde miktarı esas alınarak tartılı derecelendirme metodu kullanılmıştır. Toplam 27 tip üzerinde yapılan tartılı derecelendirmede genel kalite özellikleri yönünden en yüksek puanı alan 25, 10, 1, 21, 9, 5, 20 ve 19 no’lu tipler ümitvar olarak belirlenmiştir. Ümitvar tiplerin meyve ağırlığı 18,0-23,5 g; meyve eni 32,5-36,0 mm; meyve boyu 20,5-39,3 mm; tohum ağırlığı 1,1-1,5 g; meyve eti oranı % 92,8-94,7; suda çözünür kuru madde miktarı % 18,0-22,0; asitlik % 1,3-1,6; C vitamin 4,2-4,5mg/100gr ve toplam kuru madde miktarı % 22,3-25,6 arasında belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler:en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMuşmula, Mespilus germanica, Seleksiyon, Tip, Türkiyeen_US
dc.titleTrabzon İli Tonya İlçesinde Doğal Olarak Yetişen Muşmula Tiplerinin (mespilus germanica l.) Seleksiyonuen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOrdu Üniversitesien_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
tez son hali-soooonnnnnn1.pdf1.49 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.