Please use this identifier to cite or link to this item: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/829
Title: Gürgentepe (Ordu) İlçesinde Yetiştirilen Yerel Elma Çeşitlerinin Meyve ve Ağaç Özellikleri
Authors: AÇIK, FADİME
Ordu Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Keywords: Ordu, Yerel Elma, Meyve özellikleri, Ağaç özellikleri
Issue Date: 2015
Publisher: Fen Bilimleri Enstitüsü
Abstract: Bu çalışma Gürgentepe ilçesinde (Ordu) yetiştirilen mahalli elma çeşitlerinin meyve ve ağaç özelliklerinin incelenmesi amacıyla 2013 ve 2014 yıllarında yörede ‘Al (kırmızı) Elma’, ‘Benekli Al Elma’, ‘Dalkıran Elma-1’, ‘Dalkıran Elma-2’, ‘Ekşi Elma-1’, ‘Ekşi Elma-2’, ‘Er Elma’, ‘Kabak Elma’, ‘Kırmızı Alaca’, ‘Kırmızı Köy Elması’, ‘Köy Elması-1’, ‘Köy Elması-2’, ‘Misket Elma’, ‘Sarı Elma’, ‘Yeşil Elma’, ‘Yeşil Köy Elması’, ‘Ziraat Elması-1’ ve ‘Ziraat Elması-2’ olarak adlandırılan 18 yerel elma çeşidi üzerinde yürütülmüştür. 2013 ve 2014 yıllarında alınan meyve örneklerinde ortalama sonuçlara göre meyve ağırlığı 67.23-194.96 g; meyve çapı 52.38-78.28 mm; meyve boyu 45.55- 64.09 mm; meyve eti sertliği 6.25-10.07 lb; çekirdek ağırlığı 0.15-0.34 g; suda çözünür kuru madde miktarı % 8.50-14.50, titre edilebilir asit oranı % 2.00-9.40 ve pH değeri 3.01-4.84 arasında değişmiştir. Seçilmiş genotiplerde tam çiçeklenme tarihi 20 Nisan-7 Mayıs; hasat olum tarihi 25 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmiş olup tam çiçeklenmeden hasada kadar 111-138 gün geçmiştir.
URI: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/829
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10080510.pdf100805102.1 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.