Please use this identifier to cite or link to this item: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/823
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorETE, ÖZLEM-
dc.date.accessioned2022-08-11T12:44:49Z-
dc.date.available2022-08-11T12:44:49Z-
dc.date.issued2015-
dc.date.submitted2015-
dc.identifier.urihttp://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/823-
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı yerel mısır genotiplerinin çinko (Zn) kullanım etkinliğini belirlemektir. Bu çalışma, sera koşullarında 21 farklı yerel mısır genotipine dört farklı Zn dozu (0, 0.5, 2.0 ve 8.0 mg Zn kg-1) uygulanarak, tesadüf parselleri deneme desenine göre üç tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Çalışmada, mısır bitkisinde, gövde kuru madde miktarları, Zn konsantrasyonları, toplam kaldırılan çinko ve bitkilerin % Zn kullanım etkinlikleri incelenmiştir. Araştırmada incelenen parametreler içerisinde, gövde çinko konsantrasyonları üzerine genotip, Zn dozları ve genotip x doz etkisi önemli bulunmuştur. Ayrıca, artan dozda Zn uygulamasıyla 21 yerel mısır genotiplerinin gövde kuru madde, çinko konsantrasyonu ve içeriklerinin de arttığı saptanmıştır. Düşük ve yüksek Zn’lu koşullarda yetiştirilen 21 yerel mısır genotiplerlerinin % Zn etkinlik oranı içersinde geniş varyasyon olduğu saptanmıştır. Kuru madde ve etkinlik indeksi esas alınarak; 3, 10, 13 ve 20 numaralı genotipler etkin diğerleri ise etkin olmayan olarak sınıflandırılmıştır. Anahtar Kelimeler:en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMısır, Besin elementi etkinliği, Zn’lu gübreleme, Zn alınımıen_US
dc.titleYerel Mısır (Zea Mays l.) Genotiplerinin Çinko Kullanım Etkinliğinin Belirlenmesien_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOrdu Üniversitesien_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10077737_ozlem_ete.pdf100777371.44 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.