Please use this identifier to cite or link to this item: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/782
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorEkbiç, Ercan-
dc.contributor.authorKöse, Malik Arsal-
dc.date.accessioned2022-08-11T12:36:45Z-
dc.date.available2022-08-11T12:36:45Z-
dc.date.issued2015-
dc.date.submitted2015-
dc.identifier.urihttp://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/782-
dc.description.abstractBu çalışma organik madde uygulamalarının marulda verim ve bitki beslenmesi üzerine etkilerini belirlemek amacıyla Bulancak ekolojik koşullarında yürütülmüştür. Deneme 3 tekrarlı olarak tesadüf parselleri deneme desenine göre kurulmuş, topraktan 0, 25, 50 ve 100 kg/da humus ile birlikte 0, 1500 ve 3000 ml/da humik asit dozu uygulaması yapılmıştır. Çalışmada verim, bazı verim komponentleri ve bitki besin elementi içerikleri incelenmiştir. Araştırma bulgularına göre humus ve humik asit uygulamalarının verim, yaprak sayısı, yaprak uzunluğu, yaprak genişliği, kuru madde oranı ile bitkilerin K, Mg, B, Zn, Fe, ve Mn içerikleri üzerine etkileri önemli bulunmuştur. Humus ve humik asitin en yüksek doz uygulamalarının kontrol parsellerine göre verimi yaklaşık 2 kat artırdığı gözlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine effects of humus and humic acid application on yield and plant nutritional contents of lettuce in Bulancak ecological conditions. Experiment was established in completely randomized designed with 3 replicates including 0, 25, 50 and 100 kg/da humus and 0, 1500 and 3000 ml/da humic acid applications. Yield, yield components and some macro and micro nutrition contents of plants were measured. The results showed that effects of humus and humic acid applications on leaf number per plant, leaf width, leaf length, yield, dry matter, K, Mg, B, Zn, Fe and Mn contents of lettuce were found to be significant. Results showed that the highest doses of organic matter applications increased the yield approximataly by two fold than control plots.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMarul, Lactuca sativa L. var. crispa, humus, humik asit, örtüaltı, bitki besin elementien_US
dc.titleHumus ve Humik Asit Uygulamalarının Marulda Besin Elementi Alımı Ve Verim Üzerine Etkilerien_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOrdu Üniversitesien_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MALİK ARSAL KÖSE TEZ.pdf1.47 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.