Please use this identifier to cite or link to this item: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/3267
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorProf. Dr. Balta, Fikri-
dc.contributor.authorVural, Murat-
dc.date.accessioned2022-09-16T08:08:26Z-
dc.date.available2022-09-16T08:08:26Z-
dc.date.issued2022-
dc.date.submitted2022-
dc.identifier.urihttp://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/3267-
dc.description.abstractBu araştırma Ordu ili Ulubey ilçesi ve mahallelerinde yetişen yerel elma genotiplerinin fenolojik, morfolojik ve pomolojik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla 2021-2022 yıllarında yürütülmüştür. Araştırmada 33 elma genotipinin çeşitli ağaç ve meyve karakterleri tanımlanmıştır. Elma genotiplerinde meyve ağırlığı 50.53 g ile 251.74 g, meyve çapı 48.18 mm ile 84.57 mm, meyve boyu 41.78 mm ile 75.15 mm, meyve suyu pH’sı 2.74 ile 4.36, titre edilebilir asitlik % 0.15 ile % 1.34 ve SÇKM % 8 ile % 14.6 arasında belirlenmiştir. Meyve ağırlığı dört genotipte (52UL02, 52UL28, 52UL23 ve 52UL22) 159.46 g ile 251.7 g arasında değişmiştir. Meyve çapı beş genotipte (52UL02, 52UL19, 52UL28, 52UL23 ve 52UL22) 70.7 mm ile 84.57 mm arasında belirlenmiştir. Beş genotip %14'ün üzerinde suda çözünebilir kuru madde içermiştir. Ayrıca altı genotipin meyve eti sertliği 10 kg/cm2 'nin üzerinde kaydedilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to identify phenological, morphological and pomological characteristics of local apple genotypes in Ulubey, the district of Ordu province, in the years of 2021-2022. Within the existing population, 33 apple genotypes were assessed for different fruit and tree characteristics. Apple genotypes had a range of 50.53-251.74 g for fruit weight, 41.78-75.15 mm for fruit length, 48.18-84.57 mm for fruit diameter, 2.74-4.36 for fruit juice pH, 0.15-1.34% for titratable acidity and 8-14.6% for soluble solid content. Four genotypes (52UL02, 52UL28, 52UL23 and 52UL22) had fruit weights ranging from 159.46 g to 251.7 g. Five genotypes (52UL02, 52UL19, 52UL28, 52UL23 and 52UL22) had fruit diameter between 70.7 mm and 84.57 mm. Five genotypes contained solible solids over 14%. In addition, six genotypes had fruit firmness higher than 10 kg/cm2en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectElma, Fenoloji, Morfoloji, Pomoloji, Ulubey.en_US
dc.subjectApple, Morphology, Phenology, Pomology, Ulubey.en_US
dc.titleUlubey (Ordu) Yöresinde Yetiştirilen Yerel Elma Çeşitlerinin Morfolojik ve Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDefınıtıon Of Morphologıcal And Pomologıcal Characterıstıcs Of Local Apple Genotypes Growıng Inen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOrdu Üniversitesien_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.contributor.authorID0000-0003-4414-8501en_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10417161.pdf104171617.2 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.