Please use this identifier to cite or link to this item: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/2867
Title: Bir Çömlekçi Ürünü Olarak Ocaklar ve Ekolojik Dengeye Etkileri
Other Titles: A Potter’s Product: Cook Stoves and Their Impact on Ecological Balance
Authors: Altın,Funda
Altın,Funda
Ordu Üniversitesi
TR183655
Keywords: Ceramic stoves , Food Culture , Ecology
Seramik Ocak , Yemek Kültürü , Ekoloji
Issue Date: 2010
Publisher: Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü
Citation: ALTIN, FUNDA. (2010) Bir Çömlekçi Ürünü Olarak Ocaklar ve Ekolojik Dengeye Etkileri. Yayınlanmamış Tez (Yüksek Lisans), Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü.
Abstract: Cooking culture is a simultaneous action in the history of humanity. The absolute need of nutrition to stay alive lets the food culture witness such active developments, which resemble to those one encounters on the field of science. One produces and consumes a wide range of tools and materials to meet such a humanistic need.
Yemek pişirme kültürü, insanlığın tarihi ile eş zamanlıdır. Hayatta kalmak için beslenmeye mutlak bir ihtiyaç duyulması, yemek kültürünün adeta bilim alanındaki gibi aktif gelişmelere tanık olmasına sebep olmaktadır. Amaç temel insan ihtiyacının karşılanması olmakla beraber, yemek pişirmek için çok çeşitli araç ve malzemeler kullanılmaktadır.
URI: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/2867
Appears in Collections:Seramik ve Cam

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
YuksekLisansTezi.pdf5.75 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.