Please use this identifier to cite or link to this item: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/2822
Title: Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Agroekoturizm Açısından Değerlendirilmesi
Authors: Akçin, Özgür
İslam, Ali
Pelit, Burcu
Yavuz, Cavit
Ordu Üniversitesi
TR137635
TR16218
TR7930
Keywords: Turizmin çeşitlendirilmesi, yayla turizmi, agroekoturizm, Uzungöl.
Issue Date: 2010
Publisher: I. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi
Citation: 6. A.İslam, Ö. Akçin, C.Yavuz, B.Pelit, 1.Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi konferansı dahilinde "1.Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi Bildiri Kitabı" bildiri kitapçığındaki "Doğu Karadeniz Bölgesi'inin Agroekoturizm Açısından Değerlendirilmesi", 23-44 pp., Nevşehir, Türkiye, Mayıs 2010 .
Abstract: Doğu Karadeniz Bölgesi, coğrafi konumu, yer şekilleri, tarihi özellikleri, bitki örtüsü, yayla kültürü, özgün mimarisi, özgün kimliği, geleneksel özelliklerinin yanı sıra farklı ekolojik yapısı ve ürün deseni ile zengin ve korunması gereken alanlardan biri olarak değerlendirilmektedir. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin illerini kapsayan bu çalışmada illerin doğal, kültürel ve tarihi değerleri irdelenmiş yaylacılık, yaban hayatı, kuş gözlemciliği, yamaç paraşütü, kano, rafting, jip, vosvos safari dağcılık gibi etkinliklere yer verilmiştir. Ayrıca bölgenin ekolojik yapısı değerlendirilmiş olup bitki örtüsü ve endemik bitkiler hakkında bilgi verilmiştir. Diğer yandan illerin tarımsal yapısı da değerlendirilmiş, bölgenin ana ürünü olan fındık ve çayın yanında özellikle ekolojik tarıma ve agroekoturizme uygun türler hakkında bilgi verilmiştir. Sonuç olarak bölge agroekoturizm açısından değerlendirildiğinde dünyada ender rastlanılacak bir alan olan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin korunması, tanıtılması ve geliştirilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.
URI: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/2822
Appears in Collections:Sinema ve Televizyon

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Doğu Karadeniz Bölgesi'nin Agroekoturizm Açısından Değerlendirilmesi.pdf429.16 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.