Please use this identifier to cite or link to this item: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1236
Title: Ona Koyu’nda (Perşembe-Ordu) Deniz Balıkları-Midye (Mytilus Galloprovincialis Lamark, 1819) Kültürünün Entegrasyonu Ve Etkileri
Authors: Şirin, Caner
Ordu Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Keywords: Midye, Mytilus galloprovincialis, Entegrasyon, Büyüme, Sal Sistemi,Mussel, Mytilus galloprovincialis, Integration, Growth, Raft culture
Issue Date: 2012
Publisher: Fen Bilimleri Enstitüsü
Abstract: Bu çalışma Ordu ili Perşembe-Vona Koyu’nda bulunan ve yıllık üretim kapasitesi toplam 100 ton olan levrek - gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliği yapan bir çiftlikte gerçekleştirilmiştir. Midye (Mytilus galloprovincialis Lamarck,1819) spat toplama ve büyütme aşamalarını kapsayan bu araştırmada, spat toplama dönemi için 8 adet, 10 m uzunluğunda ve 20 mm çapında polipropilen (PP) halatlar, büyütme dönemi için 10 adet, 5 m uzunluğa sahip ve 22 mm çapında polipropilen (PP) halatlar kullanılarak midye-deniz balıkları entegrasyonu sağlanmıştır. Araştırma süresince üç farklı derinlikteki midyelerde aylık boy, canlı ağırlığı, et verimi ve biyokimyasal kompozisyonları değişimleri ile fiziko-kimyasal su parametreleri incelenmiştir. Araştırma sonunda midyelerdeki ortalama boy 52,47 ± 0,42 mm, canlı ağırlığı 13,05 ± 0,42 g, et verimi %40,70 ± 0,08 olarak hesaplanmıştır. Derinlikler arasında önemli bir fark bulunmamıştır (p>0,05),
This research was conducted on fish farm which has total annual production capacity of 100 tons of sea bass - rainbow trout in Ordu, Perşembe-Vona Bay. This study includes mussel (Mytilus galloprovincialis Lamarck,1819) spat collection and growht stages.8 pieces of polypropylene (PP) ropes ropes which has 10 m long and 20 mm diameter used in spat collection and 10 pieces of polypropylene (PP) ropes ropes which has 5 m long and 22 mm diameter used in growht stage by integrated on fish cages. During the study period, live weight, meat yield and biochemical composition of three different-depth mussel and physico-chemical water parameters were investigated. At the end of the study, average length of mussels measured 52.47 ± 0.42 mm, live weight 13.05 ± 0.42 g and meat yield 40.70% ± 0.08 was determinated. There was no significant difference between depths (p> 0.05).
URI: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1236
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
103-329439 CANER ŞİRİN.pdf3294391.9 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.