Please use this identifier to cite or link to this item: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1154
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorDemirkol, Gürkan-
dc.date.accessioned2022-08-12T08:16:06Z-
dc.date.available2022-08-12T08:16:06Z-
dc.date.issued2010-
dc.date.submitted2010-
dc.identifier.urihttp://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1154-
dc.description.abstractÇalışmada; elli adet baharat türünden hazırlanmış olan etanol ve aseton ekstraktlarının antimikrobiyal etkileri, in-vitro olarak disk difüzyon ve agar dilüsyon metoduna göre; Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Aspergillus niger ve Candida albicans’a karşı, antioksidan etkileri ise; toplam fenolik madde ve FRAP metodlarına göre etanol ekstraktlarında test edildi. Sonuç olarak; değerler göz önüne alındığında çalışmada kullanılan baharatların birçoğunun yüksek antimikrobiyal ve antioksidan etkiye sahip oldukları tespit edildi.,en_US
dc.description.abstractIn the study; antibacterial and antifungal effects of fifty spices of ethanol and acetone extracts were tested against Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Aspergillus niger and Candida albicans, using the disc diffusion and agar dilution method, antioxidant effects were tested on total phenolic substance and FRAP methods to ethanol extracts. As a consequence; according to the results, that was stated of many spices showed high antimicrobial and antioxidant activities.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAntimicrobial, antibacterial, antifungal, antioxidant, spice,Antimikrobiyal, antibakteriyel, antifungal, antioksidan, baharat.en_US
dc.titleTürkiye’de Yaygın Olarak Kullanılmakta Olan Elli Baharat Türünün Antibakteriyel, Antifungal ve Antioksidan Aktivitelerinin Araştırılmasıen_US
dc.title.alternativeRESEARCH OF ANTIBACTERIAL, ANTIFUNGAL AND ANTIOXIDANT EFFECTS OF 50 SPICE SPECIES CONSUMED COMMONLY IN TURKEYen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOrdu Üniversitesien_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
39-276162 GÜRKAN DEMİRKOL.pdf2761621.3 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.