Please use this identifier to cite or link to this item: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1128
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorVardal, Emre-
dc.date.accessioned2022-08-12T07:59:00Z-
dc.date.available2022-08-12T07:59:00Z-
dc.date.issued2009-
dc.date.submitted2009-
dc.identifier.urihttp://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1128-
dc.description.abstractÜmitvar trabzonhurması genotiplerinin selekte edilmesi amacıyla 2007-2009 yılları arasında Rize ilinin Pazar ve Ardeşen ilçelerinde yürütülen bu çalışmada, 85 trabzonhurması genotipinden meyve örneği alınarak üstün meyve kalitesine sahip 6 trabzonhurması genotipi seçilmiştir. Seçilen bu genotiplerde ortalama meyve ağırlığı 211.88-271.86 g, ortalama meyve eni 75.38-84.46 mm, ortalama meyve boyu 65.21-71.83 mm, ortalama meyve yüksekliği 67.51-79.14 mm, ortalama meyve sapı kalınlığı 2.97-3.90 mm, ortalama meyve sapı uzunluğu 9.90-14.14 mm, suda çözünebilir kuru madde oranı % 15.35- 21.75, pH 6.02-6.35, titre edilebilir asitlik % 0.079-0.151 arasında tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis study carried out to selected promissing persimmon genotypes in Pazar and Ardeşen (Rize) district, during 2007-2009. In this study, fruit samples were taken from 85 persimmon genotypes and 6 persimmon genotypes were selected to be promosing types. In selecting genotypes, average fruit weights were between 211.88-271.86 g, average fruit widthes between 75.38-84.46 mm, average fruit lengthes between 65.21- 71.83 mm, average fruit heights between 67.51-79.14 mm, thicknesses of stalk between 2.97-3.90 mm, lengths of stalk between 9.90-14.14 mm, water-soluble solid contents between % 15.35-21.75, pH between 6.02-6.35, titrable acidity between % 0.079-0.151.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectPersimmon, Genotype, Pazar, Ardeşen, Selection,Trabzonhurması, Genotip, Pazar, Ardeşen, Seleksiyonen_US
dc.titleRize İli Pazar ve Ardeşen İlçelerinde Yetişen Trabzonhurmalarının (Diospyros kaki L.) Seleksiyon Yolu İle Islahıen_US
dc.title.alternativeBREEDING BY SELECTION OF PERSIMMONS (Diospyros kaki L.) OF PAZAR AND ARDEŞEN PLAIN (RİZE)en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOrdu Üniversitesien_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9-244562 EMRE VARDAL.pdf2445622.24 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.