DSpace Repository

Çorum İli İskilip İlçesinde Yetiştirilen Bazı Yerel Elma (malus communis l.) Çeşitlerinin Fenolojik ve Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

Show simple item record

dc.contributor.author Çorumlu, Mustafa Serdar
dc.date.accessioned 2022-08-12T08:02:31Z
dc.date.available 2022-08-12T08:02:31Z
dc.date.issued 2010
dc.date.submitted 2010
dc.identifier.uri http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/1135
dc.description.abstract Araştırma 2007, 2008 ve 2009 yıllarında Çorum ili İskilip İlçesinde yetiştirilen 32 mahalli elma çeşidinin (Tergöynek, Yapraklı, Sandık, Afun, Tencere, Tütüncü, Kış Afunu, Uğurlu, Şeker, Kadeis-1, Kadeis-2, Çukur, Kazan, Kasımcan, Gök, Karabaldır, Garip, Kabamüslüme-1, Kabamüslüme-2, Mor-1, Mor-2, Tatlı Tengerlek, Sinep, Karamüslüme, Çiğit, Kılıç, Yivlik Misket, Misket-1, Misket-2, Misket-3, Misket-4, Misket-5), fenolojik ve pomolojik özelliklerinin belirlenmesi ve çeşitlerin genetik kaynak olarak korunması amacıyla yürütülmüştür. Araştırma sonuçlarına göre; çeşitlerde tam çiçeklenme 13-30 Nisan tarihleri arasında, meyvelerin olgunlaşması 10 Temmuz-30 Ekim tarihleri arasında olmuştur. Çeşitlerin ortalama meyve ağırlıkları 49.62 g (Yapraklı)-304.41 g (Tencere); Suda Çözünebilir Kuru Madde Miktarı %9.3 (Kadeis-1)- %16.65 (Uğurlu) ile titre edilebilir asitlik ise 1.34 g/l (Kasımcan)- 8.62 g/l (Tergöynek) arasında saptanmıştır., en_US
dc.description.abstract This study was carried out on 32 local apple cultivars (Tergöynek, Yapraklı, Sandık, Afun, Tencere, Tütüncü, Kış Afunu, Uğurlu, Şeker, Kadeis-1, Kadeis-2, Çukur, Kazan, Kasımcan, Gök, Karabaldır, Garip, Kabamüslüme-1, Kabamüslüme-2, Mor-1, Mor-2, Tatlı Tengerlek, Sinep, Karamüslüme, Çiğit, Kılıç, Yivlik Misket, Misket-1, Misket-2, Misket-3, Misket-4, Misket-5) grown in the district İskilip Çorum Province, Turkey in 2007,2008 and 2009. The aims of the study were to determine the phenological and pomological characteristics and to protect these cultivars as genetical sources. According to observations, the full blooming occured between April 10th and April 30th and the fruits were harvested between July 10th and Oktober 30th in all cultivars. The average fruit weights were between 49.62 g (for Yapraklı) and 304.41 g (for Tencere). Average total soluble solid ranged between 9.3 (for Kadeis-1) and 16.65% (for Uğurlu) while the highest of titrable acidity was observed between .34 g/l Kasımcan and 8.62 g/l Tergöynek cultivar. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher Fen Bilimleri Enstitüsü en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject İskilip, Apple, Pomology, Phenology, Local Varieties,,İskilip, Elma, Pomoloji, Fenoloji, Mahalli Çeşit, en_US
dc.title Çorum İli İskilip İlçesinde Yetiştirilen Bazı Yerel Elma (malus communis l.) Çeşitlerinin Fenolojik ve Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi en_US
dc.title.alternative DETERMINATION OF PHENOLOGICAL AND POMOLOGICAL CHARACTERISTICS OF SOME LOCAL APPLE (Malus communis L.) CULTIVARS GROWN IN İSKİLİP PROVINCE ÇORUM en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Ordu Üniversitesi en_US
dc.contributor.department Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account