Please use this identifier to cite or link to this item: http://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/2796
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKaraduman, İrfan-
dc.date.accessioned2022-08-17T07:49:07Z-
dc.date.available2022-08-17T07:49:07Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttp://earsiv.odu.edu.tr:8080/xmlui/handle/11489/2796-
dc.description.abstractGüfte mecmuaları, Geleneksel Türk Müziği Tarihi açısından önemli yazılı kaynaklardır. XIX. Yüzyıla kadar meşk yönteminin uygulandığı müzik eğitiminde güfte mecmuaları önemli yer tutmaktadır. Günümüze kadar meşk yoluyla gelen birçok Türk Müziği bestesi vardır. Bunların bir açıdan doğrulanabilmesi, yani bestelendikleri düşünülen zamanın tarihi bilgileriyle uyum içinde olduğunun gösterilmesi, nota yoluyla olmasa da bazı kayıtlarla desteklenmesi, güfte mecmualarını incelemekle mümkündür. Bu çalışmada, 1316 (Hicri) yılında yazılmış Ali Galib TÜRKKAN’a ait Gıda-ı Ruh isimli güfte mecmuası incelenmiştir. “ Gıda-ı Ruh İsimli Güfte Mecmuasının Günümüz Türkçesine Çevirisi ve İncelenmesi” isimli bu çalışma girişi takip eden üç bölümden oluşmuştur. Bildiride mecmuanın şekli, içeriği ve yazarı hakkında kısa bilgi verilmiştir. Mecmuanın çeviri yazımı ve orijinali eklenmemiş olup, fikir vermesi bakımından orijinal bir kaç sayfa verilecektir. Mecmua içerisindeki eserler TRT repertuarı ile karşılaştırılmıştır. Sonuç kısmında, yapılan çalışmadan çıkarılan sonuçlar yorumlanmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherCumhuriyet Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTürk Müziği, Meşk, Güfte Mecmuası, Gıda-ı Ruhen_US
dc.titleII. Uluslararası Güzel Sanatlar Bilimsel Araştırma Günlerien_US
dc.title.alternativeGIDA-I RUH İSİMLİ GÜFTE MECMUASININ TÜRK MÜZİĞİ İÇİN ÖNEMİen_US
dc.typeotheren_US
dc.contributor.departmentOrdu Üniversitesien_US
Appears in Collections:Müzik

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
GUSBAG 2015 Proceedings (2).pdf28.09 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.